TET -harjoittelijoiden kokemus Prometeciltä

24.11.2020

Olimme tetissä Kajaanin Prometecillä, jonka tehtävänä on polttoaineen näytteenotto ja laadunvalvonta. Maanantaina meille pidettiin powerpoint-esitys Prometecin toiminnasta sekä näytettiin paikkoja. Myöhemmin päivällä meidän tehtävänämme oli turpeen, ligniinin, metsätähdenhakkeen sekä puuhakkeen kosteuden mittaamista ja uunittamista.

Näytteenmurskain

Tiistaina pääsimme halliin katsomaan, miten robotti toimii sekä pääsimme puhdistamaan sen. Sen jälkeen menimme kentälle mittaamaan männyn pituutta sekä koivun paksuutta. Ruoan jälkeen päästiin taas mittaamaan kosteutta sekä otimme maanantaina laitetut näytteet pois uunista

pienoismalli

Keskiviikko aamuna mittasimme taas kosteutta laboratoriossa sekä uunitimme. Kun olimme valmiita, siivosimme laboratorion. Ruoan jälkeen menimme kentälle mittaamaan vielä uuden lastin puita.

Terminaali

Torstai-aamuna haastattelimme yhtä työntekijää ja sen jälkeen menimme laboratorioon jatkamaan hommia. Päivemmällä menimme siivoamaan halliin kuljettajan kopin sekä laboratorion.

Perjantai aamuna pääsimme seuraamaan Teamsin välityksellä tapahtuvaa kokousta. Sen jälkeen menimme laboratorioon mittaamaan vielä viimeiset näytteet. Lopuksi menimme kentälle mittaamaan loput puut.

Opimme tet-viikon aikana käyttämään erilaisia työhön kuuluvia laitteita. Kiinnostavinta oli laboratoriossa työskenteleminen, koska se oli mukavaa ja helppoa.

Yllätyimme, miten kivaa täällä työskentely on. Haastavinta oli aluksi laitteiden käyttö, mutta senkin oppi nopeasti.

Kirjoittajat Inka ja Erika ovat yhdeksäsluokkalaisia Kajaanin yläkoululaisia.

 

Seuraa somessa