NEVE – Napapiirin Energia ja Vesi Oy

Toimintavarmuutta ja mitattavaa hyötyä

Napapiirin Energia ja Vesi Oy (Neve) on lappilainen, arktisen kiertotalouden monialakonserni. Neve palvelee yli 60 000 paikallista asiakasta sekä satojatuhansia matkailijoita.

–Suunnitteluvaiheessa tutustuimme tämän projektin myötä moneen eri näytteenottotekniikkaan. Korkea käytettävyys oli meille avaintekijä, kun valitsimme uutta automaattista näytteenottolaitteistoa. Robotin käytettävyys ensimmäisen vuoden aikana oli 98,8%, joka on tämmöiselle koneelliselle käyttöönottolaitteistolle erittäin hyvä, kertoo Neven tuotantojohtaja Jukka Partanen tyytyväisenä.

Prometec on tuottanut laadukasta palvelua ja mitattavia hyötyjä

Nevellä mietittiin näytteenottoon investoimista osana suurempaa kokonaisuutta. Ajatukset keskittyivät siihen, miten logistiikan ja näytteenoton halutaan toimivan.

-Meillä oli kolme pääkriteeriä. Ensiksi turvallisuuden parantuminen, ja toiseksi luotettavan näytteenoton myötä parantuva energiatehokkuus. Kolmantena kriteerinä oli, että näytteenottojärjestelmän piti olla erillään vastaanottoasemasta. Q-Robot on kaikkea tätä, ja se pystytään rakentamaan erilliseen halliin, toteaa Partanen.

-Ongelmia on ollut hyvin vähän, ja Prometecin vasteaika ongelmatilanteissa on ollut erittäin hyvä. Q-Robotin ensimmäisen toimintavuoden jälkeen pystyimme arvioimaan luotettavasti hyötysuhteen muutoksen. Laitoksen kokonaishyötysuhde parani 6 prosenttia, toteaa Partanen tyytyväisenä.

Seuraa somessa