Fjernvarme Fyn

FJERNVARME FYN CASE

Fjernvarme Fyn (FVF) on Tanskan kolmanneksi suurin kaukolämpöyhtiö, ja se omistetaan Oden ja Nordfynin kunnista. Yhtiö omistaa suurimmat yhdistetyn CHP tuotantolaitokset Funenilla, sillä on lähes 300 työntekijää, ja se on yksi Euroopan suurimmista lämmön toimittajista. "Katamme noin 97% Oden kaukolämpötarpeesta ja sitä ympäröivältä alueelta, mikä vastaa yli 200 000 asuinyksikköä". Kaukolämpö toimitetaan yleisten ohjeiden mukaisesti lämmityssuunnitelmassa, jossa määritellään toimitusalueet ym. Fjernvarme Fynin tavoitteena on tarjota asiakkaille mahdollisimman hyvä lämmöntoimitus edullisimpaan mahdolliseen hintaan samalla kun edistetään asiakkaiden energian ja ympäristön tietoisuutta.

Prometec on toimitti avaimet käteen -ratkaisun Fjernvarme Fynin Odensen laitoksella. Laaja toimitus kattoi automatisoidun biomassanäytteenottimen, online-kosteuden mittausjärjestelmän, näytteenottohallin ja automatisoidun pussituslaitteen. Projekti toteutettiin ja luovutettiin FVF:lle aikataulun mukaisesti toukokuussa 2023. Q-robot M on Prometecin ensimmäinen näytteenottolaitteisto, jossa on integroitu kosteuden mittausjärjestelmä.

ONLINE KOSTEUSTIETO

Perustuen Fjernvarme Fynin strategisiin tavoitteisiin, FVF halusi optimoida ja automatisoida monia prosesseja, jotka vaativat ihmistyötä.

Miksi Fjernvarme Fyn investoi automatisoituun näytteenottimeen ja online kosteusmittaukseen? Thomas Knudsen, projektijohtaja Fjernvarme Fynista, vastaa.

Koko polttoaineen vastaanottoprosessin optimointi: "Halusimme optimoida ja parantaa koko polttoaineen vastaanottoprosessiamme, joka sisältää polttoaineen vastaanoton, näytteenoton, kosteuden mittauksen ja biomassan varastoinnin. Prometec tarjosi avaimet käteen -ratkaisun, joka tehosti koko laadunvalvontaprosessia ja varmisti koko biomassan valvontaprosessin laadun, turvallisuuden ja nopeuden."

Näytteenottoprosessin automatisointi: "Haluamme automatisoida näytteenottoprosessin parantaaksemme työturvallisuutta ja nopeuttaaksemme näytteenottoa. Automaattinen näytteenotin poisti tarpeen manuaaliselle näytteenotolle, parantaen siten turvallisuutta. Lisäksi meille on tärkeää, että Q-Robot M voi tarjota online-kosteusmittauksia, mikä vähentää merkittävästi tarvetta manuaaliselle laboratoriotyölle."

Näytteiden edustavuuden lisääminen: "Haluamme lisätä näytteiden edustavuutta varmistaaksemme, että laadunvalvontatulokset ovat tarkkoja ja luotettavia. Automaattinen näytteenotin varmisti näytteiden edustavuuden ja eliminoi mahdollisuuden epätarkkaan tai epäjohdonmukaiseen näytteenottoon."

Seuraa somessa