Prometecille NIY 2-vaiheen rahoitus

7.12.2020

Prometecille NIY -rahoitus

Business Finlandin myöntämä Nuoret Innovatiiviset Yritykset (NIY) rahoitus auttaa lupaavia, nopeaa kansainvälistä kasvua tavoittelevia startuppeja liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Rahoitus on kolmiportainen ja nyt Prometec valittiin 2-vaiheen rahoituksen saajaksi.

Tällä hetkellä Prometecin päätuotetta automaattista näytteenotinta Q-Robotia on toimitettu jo kolmeen maahan.

”NIY-rahoituksen toinen vaihe auttaa meitä merkittävästi viennin tekemisessä. Olemme vasta matkamme alkutaipaleella ja tämän tyyppinen rahoitus auttaa meitä kestävällä kasvupolulla kohti kansainvälisen liiketoiminnan laajentamista ja sen vakiinnuttamista. Olemme erittäin tyytyväisiä, että kuuluumme siihen valittuun pieneen joukkoon, jolle rahoitus myönnettiin”, sanoo Prometecin CEO Juha Huotari

TÄSTÄ voi lukea lisää NIY rahoituksesta

Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitusta on myönnetty vuodesta 2008 alkaen. Rahoitus on auttanut 447 lupaavaa startup-yritystä kasvamaan kansainvälisille markkinoille. Tyypillinen NIY-rahoitukseen valittu yritys on keskimäärin 3,7-vuotias. Yrityksillä on keskimäärin 14 työntekijää, 550 000 € liikevaihtoa ja 920 000 € sijoituksia omaan pääomaan. Yritysten johdolla on vahvaa kansainvälistä osaamista ja valtaosalla yrityksistä on jo kansainvälistä liiketoimintaa. Noin 40 %:lla yrityksistä on ulkomaalaisia sijoittajia.

Seuraa somessa