Prometecille myönnetty rahoitusta kansainvälistymiseen

14.6.2019

Prometec Business Finlandin Nuoret Innovatiiviset Yritykset (NIY) -ohjelmaan

Business Finlandin myöntämä NIY -rahoitus on tarkoitettu lupaaville, nopeaan kansainväliseen kasvuun tähtääville startup yritykselle, joilla on jo näyttöä kasvavasta liiketoiminnasta. Prometec tulee käyttämään rahoituksen kansainvälisen liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen esimerkiksi kansainvälisen myynti- ja kumppaniverkoston rakentamiseen ja liiketoiminnan skaalaamiseen muille toimialoille.

”Valintaprosessi oli äärimmäisen tiukka ja olemme erittäin tyytyväisiä, että meille tämä rahoitus myönnettiin. Se kertoo, että olemme tehneet oikeita asioita ja myös tulevaisuuden näkymät ovat tuotteidemme skaalautuvuuden ja potentiaalisuuden osalta myös muiden nähtävissä”, sanoo Prometecin toimitusjohtaja Juha Huotari.

Prometec tarjoaa biomassaa raaka-aineenaan käyttäville asiakkailleen laadunvalvontaan liittyviä palveluita. Päätuotteena on täysin automaattinen näytteenottorobotti, joka ottaa näytteet suoraan rekka-autosta tai junasta ennen kuorman purkamista. Prometecin näytteenottolaitteisto sopii myös nykyisessä muodossaan esimerkiksi ruoka- ja kaivosteollisuuden käyttöön.

Prometec on toimittanut tähän mennessä jo 4 näytteenottolaitteistoa eri puolille Suomea ja on parhaillaan asentamassa viidettä laitetta Tukholmaan. ”Tällä hetkellä saamme yhteydenottoja ympäri maailmaa ja toivottavasti pääsemme pian myös asentamaan ensimmäiset laitteistot pohjolan ulkopuolelle”, Huotari sanoo.

NIY-rahoitus on 1,25 miljoonaa euroa ja se myönnetään kolmessa vaiheessa yrityksen täyttäessä Business Finlandin kanssa sovitut kasvutavoitteet.

Rahoitus mahdollistaa meille myyntivoiman palkkaamisen niin omaan myynnin kuin kumppaniverkoston rakentamiseen. Näin pääsemme todenteolla myymään Q-Robottia ympäri maailmaa ja kartoittamaan uusia käyttökohteita laitteistolle”, kertoo Huotari.

 

Lisätietoja: Juha Huotari, CEO, +358 50 591 7350, juha.huotari@prometec.fi

NIY-RAHOITUKSEEN VALITUT YRITYKSET

”Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitusta on myönnetty vuodesta 2008 alkaen. Rahoitus on auttanut 399 lupaavaa startup-yritystä kasvamaan kansainvälisille markkinoille. Tyypillinen NIY-rahoitukseen valittu yritys on keskimäärin 3-vuotias. Yrityksillä on keskimäärin 11 työntekijää, 260 000 € liikevaihtoa ja 390 000 € sijoituksia omaan pääomaan. Yritysten johdolla on vahvaa kansainvälistä osaamista ja noin puolella yrityksistä on jo kansainvälistä liiketoimintaa. Noin 40 %:lla yrityksistä on ulkomaalaisia sijoittajia.”

 

Seuraa somessa