TOP 5-frågor om automatiserad sampling

24.3.2020

1. Vilka är fördelarna med Q-Robot?
• Q-Robot tillhandahåller representativa prover direkt från lasten innan de lossas. Användning av Q-Robot ökar säkerheten på jobbet och påskyndar den tid som spenderas på lastbilar i fabriksområdet avsevärt. Q-Robot är helautomatisk och tar prover slumpmässigt enligt EN-18135. Provtagning av en lastbil i full storlek tar mindre än 10 minuter och från semitrailern under 8 minuter.

2. Mäter Q-Robot något?
• Helautomatisk Q-Robot använder maskinsyn som en av dess kontroller. Q-Robot har också en integrerad kamera som övervakar lastkapaciteten. Q-Robot-mjukvaran får in data om biomassakvalitet, lastvikt, leverantör och lastbilstorlek. Varje bil identifieras individuellt i systemet och Q-Robot känner till deras volym. Baserat på denna information kan vi snart generera beräkningsfuktdata och volyminformation från varje belastning som kan användas för att kontrollera logistiken och optimera förbränningsprocessen. Detta är i pilotsteg.

3. Vad ingår i leveransen?
• Vi vill ge våra kunder enkel åtkomst till totalentreprenadleverans, inklusive en samplingshall, Q-Robot och vid behov provbehandlingsutrustning som kan skalas efter kundens behov och automatiseras. Provtagaren och provtagningsutrustningen har tillverkats, monterats och testats i Kajaani, vilket säkerställer snabb installation och idrifttagning vid kraftverket.

4. Vilket slags material får Q-Robot prover från?
• Q-Robot kan ta prov på många olika typer av krossade och granulära material med en partikelstorlek mindre än 150 mm. Skruven är alltid ren och materialet blandas aldrig mellan leverantörer eller arter.

5. Vad händer efter provtagning?
• När Q-Robot har samlat ett (biomassa) standardprov släpps det till de angivna koordinaterna. I de flesta fall släpps prover i leverantörs- och kvalitetsspecifika blandartankar, där ett dagligt prov bildas. På det enklaste släpps prover i en hink med en plastpåse och lastbilschauffören besöker och tar dem till en överenskommen plats för att vänta på laboratorietester.

Följ oss