Prometec mukaan Euroopanlaajuiseen EMPIR tutkimus ja kehityshankkeeseen

30.4.2020

BIOFMET – Uudet metrologiset menetelmät biopolttoaineiden analyysille

Prometec on yksi avain yrityksistä, joka osallistuu EU:n yhteisrahoittamaan ja Tanskan teknologiainstituutin (DTI) koordinoimaan BIOFMET-projektiin. Yhteistyöhankkeen tavoitteena on tutkia online-mittausmenetelmiä kiinteiden ja nestemäisten biopolttoaineiden analysoimiseksi, tarjota mittaamiseen viitekehys, joka sisältää lämpöarvon määrittämisen ja epäpuhtauksien kvantifioinnin kehitettyjen menetelmien validointia varten, joilla varmistetaan online-instrumentoinnin jäljitettävyys. Tarkemmin sanottuna tehtävämme tässä projektissa on tuoda parempia menetelmiä edustavaan kiinteän biopolttoaineen näytteenottoon. Projektiryhmä koostuu tutkimuslaitoksista sekä yrityksistä ympäri Eurooppaa. Prometec on ainoa suomalainen yritys tässä projektissa.

”Tällainen yhteistyö tutkimuslaitosten kanssa on meille erittäin hedelmällistä. Tämä on hyvä tilaisuus meille olla osana valtavaa muutosta kohti ympäristöystävällisempiä ja energiatehokkaampia ratkaisuja bioenergian alalla ”, sanoo Prometecin perustaja ja tekninen johtaja Henna Karlsson.

Hankkeen tavoite

Projektissa kehitetyt uudet näytteenottomenetelmät ja online-mittausmenetelmät testataan voimalaitoksilla Suomessa ja Tanskassa.

”Haluamme olla osa globaalia verkostoa ja etulinjassa bioenergia-alan teknisen kehityksen suhteen. Katsomme, että bioenergiateollisuus hyötyy paljon uusista teknologisista ratkaisuista. Tämä toimiala on vuosikymmenien ajan kärsinyt ongelmista luotettavan näytteenoton ja reaaliaikaisen kosteustietojen saatavuuden suhteen. Bioenergia-alaa on myös syytetty siitä, ettei se ole uusiutuvaa. Nyt on oikea aika ratkaista nämä ongelmat ja korjata väitteet teknologisten ratkaisujen avulla ”, kertoo Prometecin ulkomaan kaupasta vastaava Timo Huotari.

BIOFMET-projekti käynnistyy kesäkuussa ja kestää 3 vuotta.

Seuraa somessa